Dæk op til påske med påskebordløberen

Dæk op til påske med påskebordløberen

Bodil Bødtker-Næss’ ikoniske påskedug har været en klassiker i kollektionen lige siden, den blev lanceret første gang i 1978. Siden dengang har det ikoniske mønster ikke alene været centrum for mange hyggelige sammenkomster – det er også i sig selv blevet en tradition, som vækker glæde rundt om påskebordet år efter år. Med tiden er motivet med de stiliserede kyllinger gengivet på viskestykker og ikke mindst dækkeservietter og den smukke bordløber , så påskebordet ikke altid skal dækkes med dug. Påskebordløberen i den raffinerede gule farve skaber den perfekte ramme om påskefrokostens traditioner og skinner om kap med forårssolen.
I videoen nedenfor inspirerer vi til, hvordan du kan dække et smukt påskebord med påskebordløberen.

Påskebordløber i klassisk design

En bordløber er et flot alternativ til en dug og kan både lægges på tværs til en middag for to eller som løber langs bordet. I modsætning til dugen har bordløberen den egenskab, at den ikke dækker hele bordet, og den kan derfor med fordel bruges til at fremhæve en smuk bordoverflade. Med påskebordløberen direkte på bordet fremstår borddækningen samtidig mere uformel og afslappet – og bordløberen egner sig således både til hverdag og fest.

Byd påsken til bords med påskebordløberen

I videoen har vi lagt påskebordløberen oven på den hvide ARNE JACOBSEN damaskdug for et anderledes og elegant udtryk. Vi har suppleret den klassiske opdækning med smukke blomster fra haven fordelt i glasvaser i forskellige størrelser og former. I stedet for buketter har vi inviteret forårets mange farver indenfor i form af enkelte blomster i forskellige flotte farver og længder. Naturen er fuld af liv i påsketiden og planter, blomster og blade kan gøre ethvert påskebord indbydende. Tro mod traditionerne har vi dækket hver kuvert med de smukke DAMASK servietter i påskeløberens milde gule farve. Her er hver serviet foldet dekorativt om et æg med et fint bånd – som en hyggelig detalje, der leder tankerne mod påskeharen, æggejagt og højtidens mange andre søde traditioner.

Sidst, men ikke mindst er påskebordet naturligvis pyntet med lange lys i elegante stager. Lysene spreder varme rundt om bordet og tilføjer, ligesom blomsterne, højde til borddækningen. Hvide lys er et sikkert og siltfuldt valg, men ønsker du mere farve, kan du med fordel prøve de gule lys, som matcher den smukke påskebordløber og understreger sæsonens elegante farveskala.

Psst… Skal påskebordet være mere uformelt i år eller ønsker du at skabe lidt påskestemning rundt om bordet i hverdagene? Bodil Bødtker-Næss populære mønster kommer også som dækkeserviet – og en enkel opdækning kan gøres elegant på et øjeblik med rustikke hørservietter i samme blide farve.