Vælg sprog
Christine Raundahl
Farver
2 stk
1 stk
1 stk
1 stk
2 stk
1 stk
1 stk

Christine Raundahl

Christine Raundahl (f. 1973) designuddannet fra Designskolen i Kolding i 2000. Hendes arbejde spænder over såvel vævning som tryk. En del af barndommen tilbragte hun i Grønland, hvoraf kærligheden til geologi og det kreative blev skabt. Med en stor interesse for naturen er det ofte naturens mønstre, former og strukturer, der inspirere hende i hendes designarbejde.

Christine Raundahl har med sin enkle stil en sikker plads i Georg Jensen Damask kollektionen. Det tidløse køkkenhåndklæde ÆGYPTEN er siden lanceringen i 2002 udkommet i flere farver, altid med udspring i den nordiske farveskala.

Samarbejdet med Georg Jensen Damask startede tilbage i 2000 med et praktikophold i væveriet. Ud over sit bidrag i kollektionen har hun også designet Arctic dugen med motiver af iskrystaller til Hotel Arctic, der blev lanceret i forbindelse med H.K.H. Dronning Margrethes og Prins Henriks sommertogt med Dannebrog til Grønland, hvor de besøgte hotellet i Ilulissat.

Ved siden af designjobbet underviser hun i Design og Tekstil. Hun finder det vigtigt at formidle kommende generationer om nødvendigheden og omtanke for bæredygtighed i tekstilproduktionen. For hende er godt design en tankegang, der bygger videre på designprincippet ”Less is more” - "Lidt men godt".

GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.