Christine Raundahl

Christine Raundahl (f. 1973) designuddannet fra Designskolen i Kolding i 2000. Hendes arbejde spænder over såvel vævning som tryk. En del af barndommen tilbragte hun i Grønland, hvoraf kærligheden til geologi og det kreative blev skabt. Med en stor interesse for naturen er det ofte naturens mønstre, former og strukturer, der inspirere hende i hendes designarbejde.

Christine Raundahl har med sin enkle stil en sikker plads i Georg Jensen Damask kollektionen. Det tidløse køkkenhåndklæde ÆGYPTEN er siden lanceringen i 2002 udkommet i flere farver, altid med udspring i den nordiske farveskala.

Samarbejdet med Georg Jensen Damask startede tilbage i 2000 med et praktikophold i væveriet. Ud over sit bidrag i kollektionen har hun også designet Arctic dugen med motiver af iskrystaller til Hotel Arctic, der blev lanceret i forbindelse med H.K.H. Dronning Margrethes og Prins Henriks sommertogt med Dannebrog til Grønland, hvor de besøgte hotellet i Ilulissat.

Ved siden af designjobbet underviser hun i Design og Tekstil. Hun finder det vigtigt at formidle kommende generationer om nødvendigheden og omtanke for bæredygtighed i tekstilproduktionen. For hende er godt design en tankegang, der bygger videre på designprincippet ”Less is more” - "Lidt men godt".

For Georg Jensen Damask har Christine Raundahl blandt andet designet EGYPT køkkenhåndklædet og EGYPT brødkurvene.
Christine Raundahl