Chokoladepinde til varm chokolade

Foto: Søren Staun
Foto: Søren Staun
Julemærkehjemmene har gennem mere end 100 år hjulpet udsatte børn i Danmark med at tackle mobning, ensomhed og mistrivsel. Derfor er vi også stolte af at have bidraget til stylingen af Julemærkefondens helt nye opskriftsbog, "Julemad i fællesskab", med vores smukke PLAIN hørservietter. Juleopskriftsbogen er fyldt med lækre opskrifter til julens hyggestunder med familien. Vi har fået lov til at dele to af bogens smagfulde opskrifter på chokoladepinde og kardemommesnurrer. Find og køb juleopskriftsbogen her.

God fornøjelse og velbekomme.

(Opskrift til ca. 14 stk. chokoladepinde).

Det skal du bruge:

40 g hvid chokolade
150 g mørk chokolade
150 g lys chokolade
1 økologisk appelsin
1 tsk. kanel
2 dl. mælk pr. kop

Værktøj, du skal bruge:

14 rørepinde
Silikoneform med plads til 14 små støbte chokolader

Sådan gør du:

Smelt først den hvide chokolade over vandbad. Kom herefter den hvide chokolade i en pose og klip et lille hul i det ene hjørne. Lav chokoladestriber i silikoneformen ved forsigtigt at klemme chokoladen ud af posen, mens du bevæger hænderne fra side til side.

Smelt den mørke og lyse chokolade sammen over vandbad og kom kanel og revet appelsinskal i. Hæld forsigtigt den smeltede chokolade i silikoneformen og stik til sidste en rørepind i hver chokolade, inden de støbte chokolader sættes på køl.

Lad chokoladepindene stivne og server dem herefter sammen med opvarmet mælk. En varm kop chokolade laves ved, at en chokoladepind røres ud i 2 dl. opvarmet mælk.

Tip:

Brug chokolade uden sukker for en lettere udgave.