Vælg sprog

Cecilie Manz serverer grafiske streger til køkkenetDet ternede viskestykke er et næsten arketypisk symbol på køkkentekstiler. RAIN er Cecilie Manz’ fortolkning af de klassiske, ternede viskestykker og består af tre forskellige designs. Fra en helt enkel version med én enkelt linje i hver retning til flere linjer, og et mere varieret udtryk af tern.

”Jeg ser dem som tre gamle tanter. De hænger sammen og ligner hinanden, men er alligevel helt forskellige”, fortæller Cecilie Manz om de tre designs, som hver især er navngivet efter deres antal af streger – 1, 3 og 20 streger fordelt på de tre smukke viskestykker.

RAIN er vævet i 100 % hør – et materiale Cecilie Manz er meget begejstret for. Hun har en forkærlighed for den naturlige hørfarve, som her er vævet med en hvid tråd for at skabe en levende og meleret overflade. Overfladen får selskab af Manz’ elegante streger i den klassiske køkkenblå farve, som giver et smukt samspil mellem det bløde og det grafiske. Et smukt design i al sin enkelhed, som fremstår elegante sammen på række og hver for sig.

Hør er samtidig et materiale, der kan gå begge veje. Det kan være stivet og fremstå næsten royalt, men det kan også være krøllet og casual. Hør er et stærkt materiale, som holder til slid og arbejde. Materialet passer desuden godt til køkkenet, da hør har ekstra gode tørreegenskaber.

RAIN 1, 3 og 20, i størrelsen 50 x 80 cm, koster 140 kr. pr. stk., og forhandles i Georg Jensen Damask profilbutikker over hele landet samt på www.damask.dk. Nærmeste forhandler oplyses på telefon 75 52 27 00.
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.