Vælg sprog

NYHEDER FRA GEORG JENSEN DAMASK
DIN LIMITED EDITION JUL
FINNSDÒTTIR dugen er designet af den dansk-islandske keramiker Thora Finnsdóttir, der er kendt for at bryde med konventionerne. Julestjernen er det stemningsbærende designelement på dugen, en symbolik, der er universel og uden tvivl vil bære dugen ind i den nyklassiske Georg Jensen julekollektion.


Læs mere om FINNSDÓTTIR designet
DYNER OG PUDER I UNIFORM
Med den nye OLDER PARIS sengetøjskollektion fra Georg Jensen Damask bliver du budt ind i en helt ny verden, når det gælder sengetekstiler. OLDER PARIS sætter en ny agenda for sengetekstiler ved at fusionere modeuniformer fra haute cuisine verdenen med tekstildesign.
Læs om den  nye OLDER PARIS sengetøjskollektionVelkommen til AW18 kollektionen

Vores kollektion er som altid kendetegnet ved klassisk og funktionelt design af høj kvalitet. Alle vores tekstiler er skabt til at blive brugt hver eneste dag, men vi har på samme tid fokus på design og farvesammensætning.

Sæsonen byder på mørkere toner af grøn kombineret med grå og navy. I AW18 kollektionen lancerer vi endvidere vores samarbejde med designduoen OLDER Paris, som giver deres fortolkning af et moderne, men stadig klassisk sengetøj. FINNSDÓTTIR dugen kommer i en ny farve i et begrænset antal, og så lancerer vi nye farver på duge, viskestykker, puder og plaider.


MAJ dugen hilser forsommeren velkommen

Georg Jensen Damask har besøgt de gamle arkiver og fundet den klassiske MAJ dug, som nu lanceres i de nye farver Rye og Frost Blue. Susanne Brenøe designede dugen i 1989 og takket være det klassiske mønster vil dugen altid være relevant.

Læs mere om den relancerede MAJ dug
Påskekollektionen fejrer 40 års jubilæum

Georg Jensen Damask fejrer 40-året for den udødelige påskekollektion skabt af en af Danmarks mest kendte vævere og tekstildesignere, Bodil Bødtker-Næss. I jubilæumsudgaven er en ny, nutidig farve føjet til klassikeren. Farven som Georg Jensen Damask har døbt Lemon Curd, kan bedst beskrives som en varm og neutral gul.

Læs mere om den opdaterede PÅSKE kollektionGrønne tendenser

Georg Jensen Damask tager den fuldt ud, når det gælder grønt i køkkenet og på badeværelset, når foråret springer ud. Den globale urban gardening bevægelse er kommet for at blive, selv indendørs. Aldrig har interiører været mere frodige med indendørs planter og sågar indendørs drivhuse. En stylingliste til køkkenet bør indeholde planter, små indendørs borddrivhuse som man kan supplere med indendørs haveredskaber.

Læs mere om de mange grønne nyhederHåndtegnet sengetøj designet af Andreas Engesvik

Georg Jensen Damask lancerer BY HAND sengetøj sammen med Norges mest anerkendte designer, Andreas Engesvik. Sengetøjskollektionen føjer sig til en kollektion, der bærer samme navn og inkluderer duge, løbere og dækkeservietter, der blev lanceret for et år siden. Den smukke damaskvævede tekstil forestiller et elegant mønster af håndtegnede linjer, der illustrerer dagligdagens æstetik.

Læs mere om det smukke håndtegnede design herVelkommen til forår og sommerkollektion 2018

Klassisk og funktionelt design i høj kvalitet kendetegner som altid vores kollektion. Vores tekstiler er ikke kun smukke at se på, de er også skabt til at blive brugt hver eneste dag. Det er derfor, vi kalder det hverdagsluksus. Denne sæson lancerer vi helt nye designs, men relancerer også designs fra gemmerne og ikke mindst nye farver på nogle af klassikerne. Og så fejrer vi 40 års jubilæum for vores karakteristiske gule PÅSKEDUG, som i anledningen har fået en ny farve.Georg Jensen Damask leverer nyt rekordregnskab

Designvirksomheden Georg Jensen Damask offentliggør i dag sit bedste regnskab nogensinde med en omsætningsfremgang på 22 procent.

Når Georg Jensen Damask i dag offentliggør sit årsregnskab for 2016-2017, viser det et bruttoresultat på 62,4 mio. kr. mod sidste års 54,4 mio. kr. Resultatet er landet på 16,3 mio. kr. før skat imod 11,3 mio. kr. året før og er dermed det bedste resultat i Georg Jensen Damasks 261 år lange historie.

Læs hele pressemeddelelsen her
Jul med Finnsdóttir

Denne jul tilføjer Georg Jensen Damask et nyt design til kollektionen, som er designet af keramiker og kunstner, Thora Finnsdóttir. Designet tager udgangspunkt i Thoras unikke formsprog og forener på smukkeste vis historie og nutid i to elegante farver.

Læs mere om årets juledugEfterårets boligaccessories
Inden længe er det tid til bløde tæpper, varm te og stearinlys, når efterårets mørke måneder for alvor får sit tag. Dette efterår lancerer vi en række boligaccessories i blød velour og lun strik, skabt til at passe sammen på kryds og tværs af husets rum. PEARL, KUBUS og COSY COTTON er en serie af puder, senge­tæpper og plaids, som smukt komplimenterer hinandens forskellige teksturer og farver, og tilføjer et strejf af hverdagsluksus i soveværelset og dagligstuen.

Læs mere om efterårets boligaccessories
Nyt liv til Arne Jacobsen

Siden lanceringen i 2002 har designet ARNE JACOBSEN været blandt de mest elskede og populære designs i kollektionen fra Georg Jensen Damask. Nu bringes der nyt liv til den eksisterende kollektion med tilføjelsen af et nyt design, YPSILON sengelinned. Samtidig lanceres den populære dug fra kollektionen i en overfladebehandlet damaskkvalitet, som giver Arne Jacobsen plads ved middagsbordet mange år frem.

Læs mere om nyhederne fra Arne Jacobsen lige herHverdagens små hjælpere
– mix og match på bordet og i køkkenet

Smukke køkkentekstiler med gode, effektive tørreegenskaber gør hverdagen lidt lettere. Hos Georg Jensen Damask findes viskestykker, servietter og klude i bomuld og hør, som er nøje afstemt i farver som komplimenterer hinanden og kan blandes på kryds og tværs. Fælles for dem alle er, at design og funktionalitet går hånd i hånd og gør dem lige så praktiske i brug som de er smukke at se på.

Læs mere om hverdagens smukke hjælpere lige her
Vores kollektion – vores fortid og nutid

Som altid er essensen af kollektionen for AW17 klassisk og funktionelt design af den højeste kvalitet, hvilket er vores varemærke og hjertesag. Denne kollektion tilfører nye kapitler til vores designhistorie, der allerede indeholder mange designs af både nyere dato og velkendte klassikere, som har overlevet gennem generationer. Vi glæder os til at introducere AW17 og overraske dig med nye designs og give nyt liv til eksisterende designs fra vores kollektion.

RAIN – Cecilie Manz’ fortolkning af det klassiske, ternede viskestykkeRAIN er vævet i 100 % hør – et materiale Cecilie Manz er meget begejstret for. Hun har en forkærlighed for den naturlige hørfarve, som her er vævet med en hvid tråd for at skabe en levende og meleret overflade. Overfladen får selskab af Manz’ elegante streger i den klassiske køkkenblå farve, som giver et smukt samspil mellem det bløde og det grafiske. Et smukt design i al sin enkelhed, som fremstår elegante sammen på række og hver for sig.

Læs mere om RAIN viskestykkerne fra designer Cecilie Manz.
Elegant og uformel sommer med hør


At dække et bord og gøre sig umage, hvad enten det er for sig selv eller for sine gæster, er en glæde, der sætter stemningen omkring bordet. Et veldækket bord sætter nemlig ramme og stemning, og smitter automatisk af på det gode selskab til både hverdag og fest. Georg Jensen Damask lancerer nu den smukke PLAIN hørdug med tilhørende servietter, og sætter en satinvævet streg under, at det skal være både let og ligetil at dække et elegant middagsbord.

Læs mere om vores  PLAIN dug og servietter i 100% hør.Funktionelle hverdagsklassikere

BASE tasker er en nyhed i Georg Jensen Damasks kollektion, som udvider sortimentet af hverdagsaccessories, skabt med tanke for det behov i hverdagen, de skal opfylde. Som navnet indikerer, er BASE tasker designet med udgangspunkt i det basale hverdagsliv,  og består af to funktionelle og enkle designs, som selvfølgelig også tåler en tur i vaskemaskinen.

Læs mere om de nye BASE tasker


Læs mere om Rikke Hagens smukke design, CLOVER
Vores kollektion, vores arv


Hør er en del af vores oprindelse og vores stolthed. Tilbage i 1800-tallet vævede Georg Jensen Damask alt i hør. Nu præsenterer vi igen en hørvævet kollektion som en hyldest til vores fortid. Hør er en del af vores DNA, og den velkendte damaskvævede kvalitet er en bærende del af vores identitet. Begge har en stor plads i vores hjerter og i SS17 kollektionen.

Elegant strik til kolde dage

Når kulden for alvor tager til, og det begynder at bide i kinderne udenfor, er der ikke noget bedre end at krybe sammen på sofaen under et lunt og blødt tæppe. Strik er af gode grunde populært, både som håndværk og som en del af indretningen. FLECKED, WAFFLE og PEARL er en serie af puder og plaider, som kan mikses på kryds og tværs.

Læs mere om den bløde og elegante strikkollektionGEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.