Arne Jacobsen

Arne Emil Jacobsen (1902-1971) tog først en uddannelse som murer og blev efterfølgende uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1927. Efter sin afsluttende eksamen blev han ansat i Stadsarkitektens kontor i København, men åbnede blot to år senere eget firma.

Han har tegnet adskillige bygninger i Danmark, Tyskland og England og blandt hans mest kendte projekter kan nævnes Nationalbanken i København, SAS Royal Hotel & Terminal, København og St. Catherine’s College i Oxford. Gennem årene har han arbejdet indenfor et væld af forskellige områder såsom lysarmaturer, bestik, dørhåndtag, tapetmønstre og møbler – herunder eksempelvis hans ikoniske designs “Ægget” og ”Svanen” som begge var en del af det opringelige interiørdesign til SAS Royal Hotel.

Gennem hele sit liv modtog han adskillige prestigefyldte priser i både ind-og udland. Han var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i 11 år og hvorigennem han influerede en hel generation af danske arkitekter. Ydermere blev han udnævnt æresdoktor ved en række udenlandske universiteter og akademier.

Arne Jacobsen var en af de mest indflydelsesrige danske arkitekter i det 20. århundrede. Han satte sit modernistiske præg på arkitektur og design i mere end 50 år – ikke kun i Danmark, men også internationalt.

Vores kollektion ARNE JACOBSEN blev i samarbejde med Arne Jacobsens barnebarn Tobias Jacobsen lanceret som en hyldest til den verdenskendte arkitetkt i 2002 på 100-års dagen for hans fødsel. De unikke og tidløse designs stammer fra en omfattende samling af ikke-producerede skitser, som han efterlod sig ved sin død i 1971.

Arne Jacobsen er designeren bag blandt andet YPSILON sengetøjet samt ARNE JACOBSEN kollektionen, som omfatter dækkeservietter, damaskduge og bordløbere.
Arne Jacobsen