Vælg sprog
2 stk. H.C. ANDERSEN dækkeservietter nr. 3
Før musen henover billedet for at zoome
2 stk. H.C. ANDERSEN dækkeservietter nr. 3
2 stk. H.C. ANDERSEN dækkeservietter nr. 3
2 stk. H.C. ANDERSEN dækkeservietter nr. 3
2 stk. H.C. ANDERSEN dækkeservietter nr. 3

2 stk. H.C. ANDERSEN dækkeservietter nr. 3

DKK 340,00
   På lager
Antal
Dækkeservietterne i det ikoniske H.C. ANDERSEN design inviterer indenfor i et eventyrligt univers. De skiller sig ud som et poetisk indslag i borddækningen og er lige så fine til at fortælle eventyr i hverdagen som ved fødselsdage og andre særlige lejligheder, hvor det gerne må være både uformelt og stilfuldt.

Motiverne på de to dækkeservietter er hentet fra H.C. ANDERSEN dugen, som er en klassiker i kollektionen. Vi møder velkendte figurer fra H.C. Andersens eventyr: Prinsessen, der sov så forskrækkeligt oven på den lille ært under de mange madrasser og edderdunsdyner, som kun en rigtig prinsesse ville gøre det. Og havfruen, der længselsfuldt drømte om et liv på jorden med prinsen og endte med at ofre både sin fortryllende sangstemme og sit liv for kærligheden.

Dækkeservietternes Zink farve er lige så blid som klassisk. Ud over at passe smukt ind i en moderne nordisk indretning lader den grå farvetone eventyrmotiverne fra Prinsessen på ærten og Den lille havfrue træde tydeligt frem til stor glæde for både børn og voksne. Matchende stofservietter i samme klassiske farve fuldender udtrykket.

H.C. Andersen er berømt for sit bidrag til verdenslitteraturen, men var også en dygtig papirklipper. Arkitekt og designer Knud V. Engelhardt opstartede i 1920’erne designet med H.C. Andersens eventyr og papirklip. Et design, som Inger M. Blegvad Klint videreførte efter arkitektens død i 1931 og færdiggjorde                                                          til lancering i 1952, hvor Dronning Ingrid lavede sin første af mange bestillinger til det danske kongehus. Siden er designet blevet justeret og udviklet løbende i takt med nye væveteknikker og for at sikre et moderne mønsterudtryk.

Der fås yderligere to sæt H.C. ANDERSEN dækkeservietter med flere eventyrmotiver til samlingen: Kejserens nye klæder og Den grimme ælling samt Klods-Hans og Svinedrengen. Alle motiver og flere til findes på H.C. ANDERSEN dugen.

Størrelsen på dækkeservietterne er  50 x 36 cm.
Vis mere
Vis mindre
GEORG JENSEN DAMASK

Georg Jensen Damask er en kulturbærer af både dansk designtradition og håndværkshistorie. Vores historie bygger på stolte vævetraditioner siden 1756, men der har været vævere i familien bag Georg Jensen Damask helt tilbage til 1500-tallet.
Dengang og nu er tekstilerne baseret på klassisk design, med fokus på funktionalitet og kvalitet.  

Gennem tiden har vi arbejdet sammen med nogle af de mest anerkendte vævere, designere og arkitekter som f.eks. Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard og Nanna Ditzel. Endvidere har vi adskillige projekter bag os med Kongehuset og kan med stolthed kalde os Kongelig Hofleverandør.